A must eat: Urban Deli

IMG_4140Et helt nabolag av retrotatoverte, skjeggete svensker og en Hollywoodfashionista kan ikke ta feil: Urban Deli er den heteste gourmethipsterhangouten i Stockholm akkurat nå.

Planlegger du en tur til Stockholm i sommer, er det bare å legge turen innom Søders Urban Deli først som sist. Sjansen er stor for at du får deg et nytt favorittsted på kjøpet. I hvert fall hvis du er over gjennomsnittet glad i gode råvarer, og mat og drikke i elitedivisjonen.

IMG_4132

Urban Deli har på kort tid vokst ut av den smale trendboksen og inn i den Stockholmske folkesjelen. Nå har den kombinerte restauranten og gourmetbutikken tre filialer i Stockholmsområdet, som alle serverer kjappe og smakfulle lunsjretter og middager med punch til svensker i farta.

IMG_4128Og at kjeden har utviklet seg fra en hemmelig oase for trendsettere til å bli en innarbeidet del av den rikholdige menyen for alle stockholmere, merkes hver gang jeg nevner navnet. Det spiller ingen rolle om det er funky fashionistaer, finansmenn eller førti år gamle reklameguruer med skateboard under armen: alle nikker, smiler og slikker seg rundt munnen når Urban Deli nevnes.

4Og skal du besøke restauranten for første gang, er det ett sted du skal gå: Urban Deli Nytorget på Søder.

IMG_4113Menyen er genial i sin enkelhet, og alle rettene sentreres rundt den rikholdige ferskvaredisken med kjøtt, grønt og ost som du hele tiden titter på mens du sitter ved bordet. Og det frister!

IMG_4119Jeg gikk for charcuterie-anretning og et utvalg av husets oster. Og skulle måltidet falle i smak, er det lett å kjøpe med seg dine nye favoritter hjem.

IMG_4121Det dufter av nybakt brød og franske oster, og i glasset er det lett å finne nye favoritter av både det hvite og røde slaget.

IMG_4136Selv kjøpte jeg med meg husets herlige popcorn, perfekt til kinodaten senere samme kveld. Det er første gang jeg har smakt popcorn med lakris. Og det smakte helt herlig!

IMG_4125Ellers finnes det mer enn nok av fristelser å velge mellom. Så hvis du sykler til Urban Deli, slik jeg gjorde, så pass på å velge en sykkel som har en dyp kurv klar til å fylles opp med goodies.

IMG_4122To dager etter mitt besøk, fikk jeg høre at Sarah Jessica Parker hadde stopppet innom for lunsj. Hun også. Og er det godt nok for Carrie, så er det vel godt nok for oss også. God fornøyelse!

6-kopi

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.