Bootcamp dag 1: Knockout

bildeSnakk om å starte påskeferien med et slag i trynet!

Etter en dag med maksimalt med trening og null av mitt daglige inntak av karbo, sukker og gluten, er jeg sliten, ør og litt usikker på hvorfor jeg byttet ut påskeegg og marsipan med dette.

La oss ta dagen fra begynnelsen. Det hele starter med første treningsøkt, militær-style, kl 07.15.

IMG_2924Treneren vår heter Andy og kommer rett fra Royal Air Force. Der har han virkelig fått varmet opp både biceps, triceps og glutes før sitt livs største utfordring: Å få denne gjengen i form.

Det er godt å merke at militærbakgrunnen også har satt sine spor i et apeliknende brøl, og en intens pasjon for å få folk til å kaste seg på bakken og gjøre push-ups, sit-ups og “burpies” (hvis du ikke vet hva sistnevnte er, er du heldig).

Med Andy skrikende på øret, og rød sand festet i siklet rundt munnen, spreller jeg pesende på alle fire og mens solen gå opp over Ibizas åser.

IMG_2930Etter en time med intens kondisjon og styrke i skogen, jogger vi pustende og pesende tilbake til campen. Klokka er litt over åtte, og dagens første måltid er servert: Havregrøt på kokosmelk, med banan og kanel i. Kjempegodt. Mest sannsynlig det beste jeg har smakt i hele mitt liv. Noe som kanskje har sammenheng med at det også fjerner blodsmaken i munnen?

På dette tidspunktet kunne jeg spist en liten hest, men et glass på størrelse med en My Little Pony-sko er alt vi får. For nå bærer det ned på stranda. Stranda! Endelig! Juuhuu!

bildeEller.. Stranda: Buhu! For gjemt mellom azurblått hav, en plettfri sandstrand og grønne trær lurer det en haug med boksehansker. Her skal uka få en kickstart, Rocky style! Vi dasker løs i beste combat-stil, mens solen brenner i ryggen og bølgene slår mot klippene. Det svir i armene. Melkesyra sprenger i lårene. Og jeg kjenner at jeg blir svakere og svakere for hvert slag.

Men så skjer det noe: Plutselig er ikke de skjelvende armene mine, frykten for knekt nese eller Andys rop om “harder, faster, stronger” det viktigste. Det er sommer. Og jeg står på en klippe som stuper ned i Middelhavet. På stranden ved siden av ligger bikinibabes og smiler bak solbrillene. Og jeg er på vei til å komme i mitt livs form. Hvis jeg bare holder ut litt til. Bare litt til. Bare ett slag til. Bare noen minutter til…

Kanskje påskeferie-bootcamp på Ibiza ikke er så dumt allikevel?

bildeEtter en time med boksing og en time med sirkeltrening med øvelser som planken, squats og mitt nye hatobjekt nummer en burpies, er det tid for en skive ananas, en håndfull nøtter, og nesten tre timers gårtur langs stranden og opp i fjellene. Utsikten er fantastisk. Beina er gele. Og armene mine kjennes som om de har blitt trampet over av en bøling spanske okser. Jeg vurderer å kaste meg utfor en av klippene, men bestemmer meg for å gå videre. For snart er det middag. Og jeg er sulten.

bildeMiddagen er en sann vegetarisk nytelse: En halv aubergine med fersk tomatsaus og friske urter. Og den slukes på fem minutter med en skjelvende hånd som desperat prøver å balansere gaffelen.

Blir hver dag like tøff? Vil jeg gi opp og rømme fra gjengen og bestille en pizza til nærmeste solseng? Akkurat nå er jeg ganske usikker. I morgen har trenerne lovet en tur i fjellet som er dobbelt så tøff – og dobbelt så lang – som den vi hadde i dag.

Jeg skjelver, men er usikker på om det er de såre musklene eller nerver for morgendagen som gjør det.

For mer informasjon om bootcampen, sjekk No1Bootcamp.com!

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.