Bootcamp dag 3: Yes we can!

DSC_0003Den tredje bootcamp-dagen skal være det verste. Nå våkner vi opp om natten av muskelsmerter, og vi klarer nesten ikke løfte beina når vi går. Men vi gir ikke opp!

Bootcamp-ledelsen forberedte oss tidlig på denne dagen: Dag tre. Helvetesdagen. Dagen da kroppen din går i vranglås på grunn av intens trening og detox. Etter to dager med en total omlegging av livsstil reagerer vi både fysisk og psykisk. Nå handler det om ren og skjær vilje frem mot målstreken.

Ikke at vi får noen sympati fra treneren av den grunn. Etter en snau time med sirkeltrening ved soloppgang er det tid for frokost. En kopp med gresk youghurt, muesli og bringebærkompott slukes ned på fem minutter. Flere av bootcamperne rundt bordet har problemer med å holde skjeen. Ingen reiser seg fra bordet når en mobiltelefon ringer fra stuen. Alle vrir seg i pinnestolene, og klynker over såre muskler, gangsår og sult.

Så bærer det ned på stranda for tidenes hardeste sirkeltrening.

IMG_3039Treningsopplegget de neste timene inkluderer å løpe rundt med en stor boksepølse på skulderen, “jumping jacks” med håndvekter, vektløfting med squats, og dette: Sleping av bilhjul.

DSC_0015Neste post på programmet: boksing. Og den hardeste av alle øvelsene er denne: Harde bokseslag med utstrakte armer, rett over hodet. Prøv gjerne å gjøre den hjemme. Og prøv å ikke kaste opp etter fem minutter. Se der, et gratis bootcamptips fra meg til deg!

DSC_0018Hvis ikke dette gir meg Madonna-armer, så skjønner jeg ingen ting. For dette svir!

Trener Andy har selvsagt øyne i nakken og ser hvert minste forsøk på en ireglementær pause under øvelsene. Prøver du å sluntre unna, må hele laget betale for det. Da blir det ti “burpies” på alle sammen. Og masse olme blikk fra 12 deltakere resten av dagen.

Av frykt for å bli hatobjekt nummer en for en stadig mer ustabil gjeng med bootcampere, for så å eventuelt bli dyttet utfor en klippe i en “treningsulyke”, er det bare en ting å gjøre: Slutte å syte, og skru om hjernen og tenke på her og nå. På det neste slaget. Den neste squaten. For du greier alltids en til. Så lenge du ikke tenker at det er hundre igjen. Og plutselig er du i mål, og har gjort hundre slag allikevel!

Nå gjør jeg ting som jeg tidligere styrte unna på helsestudioet, fordi jeg ikke trodde at jeg hadde kreftene eller fysikken til det.

IMG_3034For her på No1 Bootcamp blir jeg tvunget til å pushe grensene mine. Løfte det dekket. Løpe den kilometeren. Tidligere ville jeg bare sagt nei. Her har jeg ikke noe valg. Og etter kun tre dager kjenner jeg meg bittelitt sterkere. Jeg slår bittelitt hardere. Og jeg holder ut lenger.IMG_3031Det kjennes godt å pushe grensene sine og utfordre kroppen, og merke at den responderer tilbake lynraskt. Hvem vet? Kanskje det bor en liten gymbunny eller fitnessfreak inne i meg også? Eventuelt er jeg bare en sucker for gruppepress og faller tilbake til gamle vaner så snart faren for å bli kvalt i søvne med en gymsokk av resten av gjengen forsvinner…

Jeg avslutter dagens raport med et lite kulinarisk høydepunkt: Middagen vår! Burger på oksekjøtt og rødbetsaft (ikke noe fett eller egg her nei), med en bakt søtpotetbit til. Nam! Ok, så er det ikke bare slit på bootcamp da.

bilde (2)

1 Comment

  • Reply April 19, 2014

    Gry

    Sjaluuuuuu! Stå på 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.