Gardar Eide Einarsson in fashion

GEE_portrait_viewDenne provoserende, norske samtidskunstneren samarbeider med to av mine favorittmerker denne våren!

Eide Einarssons street-inspirerte og grafiske kunst har alltid inspirert meg, og derfor er det ekstra hyggelig å se at to internasjonale motegiganter også har fått øynene opp for  den norske kunstrebellen! Ett ærverdig mote- og skjønnhetshus, og et ungt og trendy denimmerke har nemlig begge fokus på kunstnerens grafiske print denne våren. Snakk om å sette Norge på motekartet!

La-Nuit-EDITION-ART

Yves Saint Laurent lanserer tre nye kunstversjoner av kjente og kjære herredufter, der alle flakongene er redesignet av kunstneren. Edition Art heter samarbeidet, og duftene du nå kan få i “norsk innpakning” er L’Homme, La Nuit de L’Homme og L’Homme Libre.  Jeg digger den rå tolkingen av L’Hommes sekskantede lokk. Dette er vel en fin unnskyldning til å få et lite kunstverk inn på baderomshyllen til kjæresten din?

BLK DNMSvenske Johan Lindeberg har bygget opp et kredibelt jeansimperium i New York med ett bein plantet på asfalten, og ett i kunstverdenen. BLK DNM er sånn sett en slags dropout fra Acne-skolen, komplett med eget kunstmagasin (husker du Gazette?) og kompromissløse visuelle kampanjer. Og nå har Lindeberg teamet opp med moteverdenens kunstner-de-Jour denne våren for en kolleksjon med slagord-baserte prints på jakker, topper og kjoler.BLKDNM2Hatten av til Gardar Eide Einarsson som med et tatovert armslag river ned skillet mellom mote og kunst, og samtidig setter Norge på motekartet!

Den New York-baserte kunstneren er en av Norges mest omtalte og omdiskuterte kunstnere, og er utstilt blant annet i New Yorks Museum of Modern Art (MoMA) og the Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Einarssons arbeid har også blitt profilert i magasiner som Vogue Hommes, Purple Fashion og V Magazine.

Les mer om Gardar Eide Einarsson og se kunsten hans på Astrup Fearnleys sider.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.