Hei, Henrik Vibskov!

DSC_0285En kolleksjon dedikert til det å miste fotfestet? Med menn i høye hæler, hatter med hestehaler, og vandrende forstørrelsesglass på catwalken? Multikunstneren Henrik Vibskovs visning er naturlig en av moteukens heteste billetter. Jeg snek meg backstage for å gratulere Danmarks design-enfant terrible med nok en magisk visning.

Gratulerer med et fantastisk show! Hva var inspirasjonen bak visningen?

Jeg hadde en svensk assistent som var litt ute av balanse. Hun kunne plutselig se dobbelt, og falt overende og besvimte sånn helt ut av det blå. Derfor tenkte vi at det kunne være gøy å lage en visning der alt var ute av balanse – der alt har mistet fotfestet! Og hvor er det vi alle mister fotfestet? Jo, det er i badekaret. Derfor heter visningen “The Bathtub Observer”. 

På gulvet og veggene henger det blondt løshår dyppet i gul farge. Hva er historien bak det?

I alle badekar finner du en ting: hår i sluket! Ha ha ha ha.

DSC_0230

Hår finner vi også på proppeliknende hatter tredt utenpå badehetter, men det mest iøyenfallende tilbehøret er sesongens herresko, komplett med tre-platå. De ser ekstremt ukomfortable ut, og det er et imponerende og absurd skue å se de to meter høye, skjeggete herremodellene trippe avgårde på høye hæler.

– Det tok mye øving å få dette til. De mannlige modellene har slitt mye med de skoene, ja. Det handler igjen om å være ute av balanse, og det må man jo si at de er i de skoene.

Det er sjelden at man ser mannlige modeller i høyere, mer ukomfortable sko enn kvinnene?

– Ja, det var helt bevisst.

Har du selv prøvd å gå på hælene?

– Nei! Absolutt ikke!

DSC_0220

DSC_0263

Skoene backstage etter showet.

DSC_0191

 

DSC_0206

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.