Høstens heteste kåper

IMG_1576I dag viste jeg høstens kåpetrender på God morgen Norge på TV2. Dette er mine favoritter.

Aldri har det vært flere lekre kåper å velge mellom for oss damer. Og er ikke det noe av det aller beste med høsten? Følelsen av å bare kunne smette inn i en varm, myk kåpe før du løper mot bussen om morgenen? I tillegg er en vakker kåpe den enkleste veien til et velkledd ytre. Det spiller ingen rolle hva slags genser eller kjole du har på deg: Med en kul kåpe hengende klar i klesskapet er du alltid velkledd.

Men hva skal man velge når det finnes så innmari mange modeller å velge i der ute? Jeg har plukket ut mine absolutte favoritter blant høstens sterkeste trendretninger, og de har alle det til felles at de kan brukes både til hverdag og fest. Så da blir jo egentlig bare spørsmålet: Hvem liker du best?

Dette er kåpene jeg viste frem på skjermen i dag:

Teddycoat

Myk og fluffy som en kosebamse. Dette er høstens og vinterens udiskutabelt deiligste trend. Å ta på seg en av disse kåpene er som å få en varm klem fra en teddybjørn, hver eneste dag!

Holdt opp av meg:

Lys brun teddykåpe fra Ganni, lånt av Tatler i Bogstadveien. Matchende “kosakklue” i myk teddy fra samme sted.

Hvit “fake” sauekosedyr-kåpe i kort modell fra Bik Bok.

Teddykåpen jeg har på meg på bildet over er fra Eleven Paris, og den er allerede en av favorittkåpene mine på flyturer (den er jo perfekt til å brukes som hodepute mot flyvinduet!)

 

Herrekåpen

Strukturert, stram og stilfull. Sesongen herrefrakk-inspirerte kåper skal sitte som skreddersøm over skuldrene, og aller helst ha to tredjedels lengde. Bruk dem til både jobb og fest. Dette er frakken som er like elegant hengende på skuldrene over en blondekjole som den er matchet med skinnbukser og ankelstøvletter. En klassiker som kan brukes til det meste.

Hold opp av meg:

Mørk grå og stram kåpe fra Dagmar, lånt fra Tatler i Bogstadveien.

Oversized “Teddy-light”-kåpe i lys grått fra Ganni.

 

Pasteller

Feminint og en skikkelig lykkepille i grått og kaldt høstvær. Pastellkåpene i lys blått eller rosa er ofte i en ganske a-formet retromodell, noe som gjør de ekstra søte og romantiske. For å ikke bli alt for sukkersøt kan det derfor være kult å kombinere en babyrosa kåpe med et par slitte boyfriendjeans og en lys strikket genser.

På dukken:

Rosa kåpe fra Lindex

Holdt opp av meg:

Babyblå kåpe fra Bik Bok

 

IMG_3187Min favorittkåpe fra ifjor: supervarm og god kåpe laget av etisk forsvarlig Toscana-lam fra ChillNorway.

Saueskinnsjakken

Dette er jo strengt talt en jakke, ikke en kåpe. Men lengden på sesongens mest trendy modell, fra det svenske motehuset Acne, er farlig nær en kåpemodell, så jeg tar den med her uansett. Denne XXL-versjonen av fåreskinnsjakken kan best beskrives som det imaginære barnet til saueskinnsjakken og mc-jakken. Syttitallets saueskinnsjakke med cognacfarget semsket skinn og hvit pelsfòr møter den notorisk slemme motorsykkeljakken fra Easy Rider. På steroider.

Dette har lenge vært en gatemotefavoritt, men den koster også skjorta. 16 000 må du ut med for den hotteste Acne-modellen akkurat nå. Men det finnes heldigvis mange alternative versjoner av saueskinnsjakka der ute akkurat nå, i alle former og prisklasser.

Husk å impregnere den med en god spray før du tar den i bruk, slik at den er beskyttet mot vær og vind.

På dukken:

Saueskinnsjakke fra Acne.

Holdt opp av meg:

Kort, grå saueskinnsjakke fra Iro, lånt hos Tatler i Bogstadveien.

 

Regntøy

Årets heteste regnjakker er til forveksling like de søte regnjakkene vi hadde i barnehagen. Aller helst skal de være i klare signalfarger eller morsomme mønstre. De to modellene jeg har valgt å vise frem i dag er begge fra Bik Bok. Det trenger nemlig ikke være dyrt å følge med på notene, selv på en regnværsdag!

 

Ønsker deg en myk, varm og god høst!

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.