Mine beste shoppingtriks

IMG_1869

Slik får du tak i de beste kuppene på januarsalget.

Forbered deg godt

Tenk igjennom hva du har lyst på før du begir deg ut i shoppekaoset. Hva trenger du? Hva har du allerede hengende i klesskapet? I shoppetåka under januarsalget er det mange som ender opp med å bli ”salgsblinde” og shopper det samme som alle andre. Vi blir rett og slett trigget til å kjøpe feil av hverandre. Bruk derfor heller litt tid til forberedelser, og pass på at det du kjøper matcher både stil og farger som allerede finnes i din garderobe.

Oppdater deg på vårens trender

Se etter plagg som er like kule til våren og sommeren, for trendene holder seg gjerne mer enn en sesong. Stikkord for våren 2015 er: denim (gjerne dobbel denim med skjorte og jeans), syttitallssleng på buksene, blomsterprint, Woodstock-vibe på festivalplaggene, pasteller og hvitt. Se etter blomstrende kappeskjørt, flagrende kjoler, overdimensjonerte bukser og blondemønster på skjorter og topper. Lagre bilder av favorittstilene dine på mobiltelefonen og titt på de hvis du blir usikker på om salgsplagget kan være noe for deg.

Gå i komfortable sko

Rett fottøy til en skikkelig shoppedag er flate joggesko som gir maks komfort. Husk at du skal få god trening både i å kave gjennom hauger med klær, og ved å bære tunge shoppingposer med hjem etterpå. Det siste du trenger er såre, ømme føtter etter å ha vaklet rundt på høye hæler hele dagen. Velg gjerne en romslig veske og putt et par høye hæler ned i dem, så du har de tilgjengelig når du prøver kjoler og skjørt.

Start tidlig – eller veldig sent

De aller heteste plaggene går de første salgsdagene. Men de beste kuppene gjør du senere i januar, rett før salget avsluttes. Da dumpes prisene til 70 og 80 prosent, så hvis du har is i magen kan du prøve å holde deg i skinnet til varene når bunnpris. Hvis ikke noen andre snapper plaggene fra deg først, da.

Bruk hudfarget undertøy

Velg enkelt, hudfarget underttøy som går til de fleste klesplagg. Når du står i prøverommet og vurderer om den pastellfargede kjolen sitter akkurat som den skal, så er det veldig greit at ikke den røde push-up bh-en din tar alt fokus.

Pakk med vann

Det er kaldt ute, og veldig varmt inne i butikkene. Under slike forhold er det lett å bli stresset og dehydrert. Sleng en liten vannflaske i vesken, og drikk jevnt i løpet av dagen. Slik unngår du hodepine, og holder fokus og en klar hjerne så lenge som mulig.

Shop på morgenen

Etter arbeidstid blir det fort kaos i butikkene. Hvis du har muighet, så legg salgsshoppingen din til mellom kl ti og tre. Minst mulig kø gir mest mulig shoppinglykke.

Gå utenfor komfortsonen

Du har mest sannsynlig allerede god oversikt over hvilke plagg som befinner seg i favorittbutikken din. Sjansen er også stor for at disse forsvant på første salgsdag, siden det er mange med lik smak som deg som frekventerer akkurat denne butikken. Under januarsalget kan det derfor være en stor fordel å velge butikker som du umiddelbart ikke ville besøkt ellers, butikker som har hovedvekt av en annen stil enn din. Er du en trendsetter kan du for eksempel finne mange godbiter i salgshyllene til mer konservative steder. Butikkene tar ofte inn noen trendplagg selv om hovedvekten av varene er mer tradisjonelle, og i slike butikker er sjansene større for at disse ender på både 50, 60 og 70 prosent avslag.

Se etter klassikere

Det aller beste tipset under januarsalget er å investere i klassiske plagg som du kan nyte i mange år. Kashmirgensere, lekre ytterjakker, en trenchcoat eller en designerveske som du kan bruke hver dag er gode eksempler på salgskupp du bør se etter. Bruk mer penger på plagg du bruker ofte, og mindre på plagg du bruker sjelden.

Shop julegavefavoritter nå

Luer, skjerf og hansker er klassiske julegaver som butikkene kjøper inn i overflod før jul. Det er godt for deg som fryser på lankene i januar! Nå kan du velge et par lekre skinnhansker som er akkurat like kule neste år, eller den trendy strikkelua som du siklet på før julaften. Gavesett hos parfymerier er en annen sikker vinner på deg som er på jakt etter mye god hudpleie for pengene.

Ikke kjøp noe du ikke elsker

Når ting er billige er de også mer fristende. Men ikke gå i fella å fylle opp klesskapet med plagg du verken trenger eller egentlig liker spesielt godt. Å overforbruke kun fordi det er billig gjør oss sjelden lykkelige. Bruk heller mer penger på den ene tingen som får hjertet ditt til å slå litt fortere, i stedet for å komme hjem med to fullstappa poser med “helt ok” som fort havner bakerst i klesskapet.

 

Happy shopping!

IMG_1872

 

2 Comments

 • Reply January 7, 2015

  Berit Geving

  Hei, den rosa jakken din. Hvor er den kjøpt?
  var knall fin

  • Reply January 13, 2015

   Marianne Jemtegård

   Hei Berit!
   Jakken er fra Isabel Marant, men den er fra fjorårets vårkolleksjon, dessverre. Kjøpte den på salg i sommer. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.