Regnmote på God morgen Norge

bilde (17) Gråvær trenger ikke å være dårlig nytt. Velg en regnjakke som gjør deg glad, og kast deg ut i ruskeværet med et smil om munnen.

I dag viste jeg årets regntøymote på God morgen Norge. Stikkordene for årets nyheter er mønster, sekstitallets retrofrakker, regntøy som ikke ser ut som regntøy og lave gummistøvler. Finn din favoritt, slå opp paraplyen og nyt den friske, kalde tida på stilfullt vis.

Skal du kjøpe deg nytt regntøy? Da kan det være lurt å tenke igjennom dette først:

Sjekk sømmene nøye

Selv om regnjakka di er laget av vannfast materiale, vil den lekke som en sil hvis ikke sømmene sitter slik de skal. Ta deg derfor tid til å gå regntøyet etter i sømmene, bokstavelig talt, før du kjøper det.

Tenk bruksområde

Skal du kave deg gjennom snø og regn i timesvis på vei til jobb hver dag, eller trenger du bare noe lett å kaste over skuldrene på vei til kafè med venninnene? Den sporty, lille anorakken i frekke farger fra Lindex kan passe perfekt for det siste, men skal regntøyet virkelig få prøve seg i ruskevær på daglig basis, er det mer tekniske løsninger som er riktig for deg.

Velg stor størrelse

Husk at det fortsatt blir kaldere i været! Så den tynne fine regnjakken som passer perfekt akkurat nå, kan fort bli akt for tynn når vintervindene setter inn og snøslapset daler ned. Da kan det være godt å ha en ekstra tykk genser eller jakke under regntøyet. Velg derfor regnjakke i en størrelse større enn det du normalt ville ha valgt, så har du god plass til ”isolasjon” når kulda kommer.

Tørk av – ikke kjør i vaskemaskinen

Regntøy har ofte et isolerende belegg som gir glans og beskyttelse. Kjører du det på heavy rotasjon i vaskemaskinen din, fjerner du fort oljene og belegget, så prøv så lenge som mulig å holde deg til å tørke jakken med en våt klut. Når det ikke lenger er noen vei utenom vaskemaskinen, bør du kjøre den på skåneprogram og unngå alt som heter tørketromling. Så holder favoritten din seg fin lengre.

bilde (17)

Dette viste jeg fram i dag

 Sporty og casual

Per Egil og Monika var sporty og freshe i regnfrakker fra henholdsvis Norwegian Rain og Bik Bok. På føttene holdt Per Egil seg varm med et par høye, klassiske Hunter-støvler, mens Monika var retro-chic med forede støvler fra Ilse Jacobsen.

Dyrisk og trendy

Stephanie var dyrisk flott i sin lekre, tynne regnjakke fra Soaked in Luxury. Hennes slagstøvler var også nette og små, fra det norske merket Swims.

Business & party

Lene og Rikard viste fram den elegante versjonen av regntøy, i hver sin superkule jakke fra norske Norwegian Rain. Lene hadde lave, trendy støvler med sjokkrosa detaljer fra Tretorn, mens Rikard viste kalosjer fra norske Swims.

Alle støvlene jeg viste fram får du kjøpt hos Grænsens Skotøimagasin på CC Vest.

4 Comments

 • Reply September 30, 2014

  Solvår

  Så fine! 🙂 Hvor kommer jakken Signe hadde på fra?

  • Reply September 30, 2014

   Marianne Jemtegård

   Hei Solvår. Den rosa regnjakker Signe hadde på kom fra Bik Bok, så da er den jo både billig og lekker!

 • Reply September 30, 2014

  Tuva

  Hvor er den fine gule fra? 🙂

 • Reply September 30, 2014

  Tuva

  Oops, så det nå!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.