Støtt dine lokale motehelter

IMG_9287Jeg slår et slag for lokale motebutikker og trekker fram en butikk og en dame jeg digger: Abby Boutique i Balestrand.

Det aller beste med jobben min, er at jeg ofte får sjansen til å reise med fly, båt og tog til den innerste fjord og det høyeste fjell i vårt langstrakte, vakre land. Grunnen til det er at jeg er invitert av små og store butikker for å holde stylingaftener og inspirasjonsforedrag. På de minste tettstedene, på de høyeste fjelltoppene og i de trangeste smugene treffer jeg idlsjeler som jobber hardnakket med sin store pasjon: å gjøre nærmiljøet vakrere og gladere med sin sans for stil og mote. En av de aller største ildsjelene som jeg vet om i så måte, er Asdis Hrund Einarsdottir, bedre kjent som Abby fra Abby Boutique i Balestrand.

Abby 2

Med små marginer og stadig tøffere konkurranse krever det mot og energi å drive motebutikk i dag. Og uten de små, uavhengige motebutikkene, er jeg ikke i tvil om at motenorge vil stoppe opp. Derfor er det så viktig at vi alle er flinke til  å bruke dem. Ønsker du at det også i morgen skal finnes et lokalt sted hvor du kan prøve høstens nyheter, kjenne på stoffkvalitet, og få råd og hjelp fra kvalifisert butikkpersonell? Da må du passe på å bruke det som finnes der i dag. Så enkelt er det. 

Abby 3

En som jobber utrettelig med sin store pasjon for klær og stil, er Abby. Med fokus på nordisk design i høy kvalitet driver hun en perle av en butikk, nede på kaia i Balestrand ved idylliske Kviknes hotell. Hun er også et godt eksempel på hvor mye en lokal butikk har å si for nærmiljøet: Hun arrangerer ofte kundekvelder, moteshow og gratis underholdning til alle som kommer forbi. Og bidrar dermed til å gjøre Balestrand enda mer boblende av liv og røre. Det har jeg vært så heldig å få kjenne på kroppen selv.

I fjor inviterte hun meg nemlig til å holde damenes weekend på Kviknes hotell, noe som førte til at moteinteresserte fra hele Vestlandsregionen tok turen til vakre Balestrand for litt ekstra inspirasjonspåfyll. Og nå i slutten av september fikk jeg gleden av å komme tilbake til Abby og de fine kundene hennes. Det ble to supre dager med trendforedrag, shoppingtips og et mini-moteshow med lokale modeller.

Abby 4 

Med stort engasjement og utømmelige energilagre sørger kvinner og menn som Abby for at distriktsnorge er både morsommere, kulere og vakrere. Og med et knippe jenter som dette både bak disken og på catwalken, er det ikke tvil om at Sognefjorden har noen av verdens flotteste damer. Slik synes jeg vi skal beholde det.

Så la oss fortsette å holde motenorge levende, og støtt dine lokale motehelter neste gang du shopper, du også!

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.