Alt må ut! Redebygging på steroider

Alt skal bli nytt! Slik gikk det da jeg fikk et akutt og dramatisk anfall av “redebygger”-syndrom under graviditeten.

Idet jeg fant ut at jeg var gravid raste det en tsunami av usikre tanker gjennom hodet mitt: Vil jeg bli en bra mamma? Har jeg alt som skal til for å gi barnet mitt de beste mulighetene? Og ikke minst: Skal hun vokse opp I DETTE HER? Jeg tittet febrilsk rundt meg i leiligheten og kjente panikken spre seg. For leiligheten min var alt annet enn forberedt på en baby.

Min klassiske Frognerleilighet med stukkatur, høyde under taket, gammel smijernsovn og ikke minst to glasskap fylt av Louboutin-sko passet perfekt til stylistlivet. Som gravid så jeg imidlertid plutselig min kjære leilighet med helt nye øyne: Trekkfulle vinduer, tynne vegger, flassende maling på tregulvet, null plass til barnerom, et gammelt og sikkert brannfarlig elektrisk anlegg, og et slitent Ikea-kjøkken som var mer egnet til oppbevaring av proseccoflasker enn tåteflasker. Noe måtte gjøres. Og det måtte gjøres nå!

Out with the old… Mitt gamle kjøkken til venstre, og starten på det nye til høyre.

Men snøen smeltet i påskesolen på asfalten utenfor, startet vi dermed prosessen med å gjøre leiligheten klar for vårt nye liv. Det første vi bestemte oss for, var å flytte ut kjøkkenet til en av de to stuene, og dermed gi min 75 kvadratmeter store leilighet ett ekstra soverom/barnerom.

Derfor startet jeg med et besøk til Huseby Kjøkken, der jeg fikk min venn Thomas til å sette drømmene mine om familiefrokoster og sosiale middager ned på tegnebrettet. Og resultatet ble enda finere enn jeg kunne forestille meg. Kunne jeg virkelig få alt dette inn i et rom som tidligere hadde huset en sofa og noen poser med styling?

Kjøkkenet som Thomas tryllet frem foran meg ble gråbeige og delikat, med hvit marmorbenk og masse oppbevaring. Rett og slett et drømmekjøkken for en nybakt familie. Jeg hadde sommerfugler i magen da jeg gikk ut av Huseby på Skøyen med tegningen i hånden.

Og etter hvert som planene våre fikk liv på papiret, fikk drømmen til meg og kjæresten virkelig bein å gå på. For hvis vi skulle få et så flott kjøkken, så måtte jo resten av leiligheten så i stil. Det betød selvsagt nytt gulv, nye vegger og nytt tak – i alle rom! Nytt barnerom! Loungestue! Skreddersydde skapløsninger! Et skinnende blankt, nytt tak! Krabbevennlig gulv med varmekabler! Lista med drømmer ble stadig lengre.

Mens magen min vokste seg stor, vokste med andre ord oppussingsambisjonene våre i samme, voldsomme takt.

Hadde jeg visst hvor mye jobb alle disse drømmene og planene ville innebære, hadde jeg sikkert droppet hele greia, installert en liten barneseng på soverommet vårt, og latt kjøkkendrømmen forbli nettopp det – en dagdrøm. Men (heldigvis) kastet vi oss inn i prosjektet med masse energi og overmot, og innstillingen om at det meste sikkert kan fikses selv. Resultatet ble en høygravid stressbunt, masse armer og bein, ikke så rent lite krangling, og en gryende småbarnspappa med murpuss i skjegget, plaster på alle fingrene, og stadig større poser under øynene.

Hvordan vi kom oss gjennom totalrenoveringen midt i tidenes varmeste sommer skal jeg nå dele med dere i de neste ukene her på bloggen. Litt til skrekk og advarsel, men forhåpentligvis mest til motivasjon. For hvis vi kan få realisert drømmen om en bortimot selvlaget familieleilighet midt i graviditetskaos og hetebølge – så kan du garantert få det til, du også.

Jeg håper du blir med meg på ferden!

1 Comment

  • Reply September 20, 2018

    Stine

    Spennende! Elsker folk som er spontane og som bare hopper i det! Ser frem til å følge disse innleggene videre. Alt fra hvordan det ble, utfordringer, interiør og det endelige resultatet.

    Håper alt står bra til med deg og lille også! Og at du deler navnet med den lille når det er på plass! Må jo være verdens skjønneste jente, herlighet! <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.