Saint-Jean-Cap-Ferrat

IMG_7133Sain-Jean-Cap-Ferrat er et sant paradis på den franske riviera.

25 grader. Solskinn. Duften av saltvann og appelsinblomster. Våren på Saint-Jean-Cap-Ferrat er ubeskrivelig vakker!

IMG_7042Et av de vakreste hotellene på halvøyen heter Hotel Royal Riviera, og er virkelig en perle ca 20 minutter utenfor Monaco. Det ble åpnet i 1904, og gjennomgikk en stor oppussing for noen få år siden. Resultatet er et sted fylt av historie og sjel, med alle moderne fasiliteter. Et sted hvor tiden står stille, og hvor det eneste som betyr noe, er bølgene som slår mot klippene, og suset fra palmer og oliventrær.

IMG_7039Utsikten fra hotellets lunsjterrasse. Hagen til Royal Riviera er fylt med appelsintrær og søtt duftende kaprifol.

IMG_7095Fra Royal Riviera har du lett tilgang til alle de små, sjarmerende gangveiene på halvøya Saint-Jean-Cap-Ferrat. Små veier snirkler seg langs klippene som stuper ned i det azurblå havet der hvite yachter liggre og dupper på rekke og rad. Gamle, ærverdige villaer med høye eføykledde murer deler plass med frukttrær og blomster. Og små fiskerestauranter klynger seg sammen rundt de mange små strendene.

IMG_7104 Hvis du – som meg – kan synes at Monte Carlos bling bling-liv kan bli litt i overkant hektisk, anbefaler jeg et besøk på Saint-Jean-Cap-Ferrat. Her har tiden stått stille, og du får det absolutt beste av den franske riviera.  

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.