Den perfekte feriekjolen

IMG_5436Kjolen som er like fin med sandaler på stranden som med høye hæler på kvelden. Den perfekte feriekjolen denne sesongen er silkemyk, gulvlang og vakker som en syttitalls midtsommernatts drøm.

Denne kjolen fra Line of Oslo plukket jeg med meg da jeg var konferansier for Vikki Boutique i Bekkjarvik tidligere i år. Og denne sommerferien har den vært min faste følgesvenn på reiser i inn- og utland.

IMG_5442Kjolen styket jeg med boots og skinnbelte i livet for shopping i Paris, og hjemme i Oslo har jeg drukket morgenkaffe på balkongen i den silkemyke kaftanen.

Men det var først da jeg kom til Marrakech at kjolen virkelig kom til sin rett. Det er som om den hører hjemme i den røde ørkenbyen, med sitt bohemske syttitallsprint og sine florlette, flagrende stoffer.  Her har den dekket til takknemlige skuldre, som trenger en pause fra den brennhete solen. Og med sandaler, belte og en skinnveske rundt skuldrene har den trålet souken på jakt etter skatter.

IMG_5448På kveldstid har den fått følge av en clutch fra Bottega Veneta og Guiseppe Zanotti-stilettsandaler, og sene middager i fløyelsdekte huler.

IMG_5480Den perfekte feriekjolen dukker opp hvert år, klar til å løse alle kleskriser, nettopp fordi den kan brukes til det meste. Du er kanskje ikke klar over det når du pakker kofferten, men underveis på reisen vil du alltid oppdage den: kjolen du strekker deg etter oftene enn alle de andre til sammen. Kjolen som blir som en bestevenn, alltid klar for nye sommereventyr. Kjolen som alltid føles rett – og som kan styles opp og ned etter behov.

I fjor var min hvit og med snertne blonder. I år en blå og blank kaftan. Hvordan så din feriekjole ut?

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.