Fire grunner til å savne gravidmagen

I dag er siste dag med gravidmage. Og det kjennes bittersøtt. Her er grunnene.

Foto: Astrid Waller

I morgen skjer det! Tenk at jeg skal bli mamma! Men selv om jeg gleder meg noe helt uhorvelig mye, er det en del ting jeg kommer til å savne med å være gravid.

 

Å møte verden med magen først

Det er utrolig befriende å komme vaggende og nesten skrevende inn i et rom, med magen stikkende en halvmeter ut fra resten av kroppen, og med et stort, selvsikkert smil om leppene. I årevis har jeg prøvd å holde inne magen, rette meg opp i ryggen og så gå rolig inn i rommet. Men nå har jeg virkelig fått smaken for å selvsikkert la alt bare flagre, ta et ordentlig godt magadrag, og dytte opp svingdøra med magen først.  Å kunne hilse på verden med magen struttende som en luftballong fylt med nytt liv, kjærlighet og flagrende sommerfugler har vært helt fantastisk, og ikke søren om jeg går tilbake til å holde inne noe som helst. Men å rette seg opp i ryggen har jeg forsåvidt hørt er en god idé, så det får jeg vel fortsette med…

 

Å bruke hele verden som sin private sofa

For å fritt sitere Veronica Maggio: I taxi, i trappen, i hissen, i hallen: Jeg setter meg ned akkurat der jeg vil – når jeg vil. Og alle rydder plass, klapper deg pent på skulderen og spør om de kan gi deg vann eller kanskje en vifte. Det er ren og skjær himmelsk nytelse.  Å skulle gå tilbake til den overfylte rushtidsbussen uten gravidmagen og det medfølgende ledige setet som bare magisk dukker opp, føles som et mareritt. Kanskje jeg skal fortsette med gravidpute?

 

Å være verdens vakreste kvinne

Aldri har jeg følt meg så fin, glødende, strålende vakker og kjernesunn som nå. Du bader i rødmefremkallende komplimenter fra både nær og fjern. Og jo større du blir, jo finere synes verden åpenbart at du er. Jeg spiser to softis til, skotter mot omverdenen, og venter på en ny ladning med godord fra sidemannen min i iskremkøen.

 

Å bære på verdens vakreste hemmelighet

Det jeg kommer til å savne aller mest etter i morgen er dette:  De små sparkene mot ribbeina tidlig på morgenen. Rullingen rett under huden idet du snur deg fra side til side i sengen på natten. De små, taktfaste rykningene som kommer sekuder etter at pappa legger leppene helt inntil magen og sier “baby!”. Og følelsen av komplett lykke og glede som kommer bare du stryker over magen din.  Hvor som helst. Når som helst. Det å dele kropp med noe som vokser seg sterkere og finere hver dag, er det største jeg har opplevd. Å møte verden sammen med henne har gjort meg sterkere, gladere og mer rolig. Og selv om det selvsagt fortsetter utenfor magen også, kommer jeg til å savne denne tiden, og den ekstreme tosomheten som bare vi to har delt. Jeg aner ikke hvem hun er,  men allikevel kjenner jeg henne så godt allerede.

For meg er hun verdens vakreste hemmelighet, og i morgen er alt ting annerledes. For alltid.

 

2 Comments

  • Reply July 25, 2018

    Britt

    ❤️❤️❤️

  • Reply July 25, 2018

    Elisabeth

    Det er magisk og det fineste øyeblikket i livet. Med ønske om alt godt for dere alle tre i morgen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.