Fra jobb til fest på 5 minutter

bilde (5)Å gjøre jobbantrekket  festklart tar ikke mange minutter. Her er noen av triksene jeg lærte bort på God morgen Norge i dag.

I dagens God morgen Norge sending snakker jeg om hvordan du lett styler om jobbantrekket ditt til fest på få minutter. Nøkkelen ligger i å gjøre de rette forberedelsene hjemme på morgenkvisten. Start med et enkelt basisantrekk basert rundt nøytrale farger. Sort er en sikker hit som passer til de aller fleste feststiler (dessuten slipper du å engste deg for å søle kaffe på de hvite buksene dine hele dagen).

Start med en enkel base

En enkel kjole, sorte, tette strømpebukser og ankelstøvletter er et eksempel på et slikt basisplagg. Skinnleggings, en sort t-skjorte og en lang strikket cardigan er et annet eksempel. Med disse utgangspunktene kan du lett style om dagens jobbantrekk til et festlig julebordsantrekk kun ved å bytte ut jakken din. Hvis du har noen sekunder ekstra, og litt god plass i vesken på morgenen, er det fint med litt ekstra smykker og et par med høye hæler også. Men husk at sesongens ankelboot-trend også gjelder på fest, så i utgangspunktet kan du fint gå i dine mest komfortable små støvletter på julebordet også.

Tryll med tilbehør

En glitrende jakke, sko med pynt eller store, glitrende øredobber. Det er ikke mer enn et element av fest som skal til før antrekket ditt er klart for moro. Eksperimenter med vinterens heteste smykketrend: kun en oversized øredobb, eller velg en partyclutch i gull for maks glamour på julemiddagen. Så lenge jobbantrekket ditt ellers er nøytralt, vil ditt glitrende tilbehør ta all fokus og skape maks feststemning.

Rens opp sminken

Å fikse på sminken før festen er ingen dum tanke. Men ikke begynn å gnikke på sminken din og fjerne deler av den. Da blir resultatet kun skjoldete og ujevn makeup, og mest sannsynlig er du tvunget til å starte helt fra scratch igjen – og det er det ingen som har tid til. Men fortvil ikke: Litt foundation på en q-tip er alt som skal til for å korrigere øyensminken din. Den fungerer nærmest som et viskelær som fjerner skygger og maskara som har drysset iløpet av en lang jobbdag. Tilfør litt rød leppestift, og gni evt litt av den samme leppestiftfargen i kinnene, så er det festklar på under ett minutt.

Dette ble vist på skjermen i dag:

På meg:

“Dagjakke” i tweed med skinndetaljer fra Isabel Marant

“Festjakke” i grått og sort med paljetter fra Rich & Royal

Sort kjole fra By Malene Birger

 

På modell Astrid (blondine):

Skinnbukser fra Tory Burch

Skjorte fra Equipment

Grå strikkejakke fra Michael Kors

Smokingjakke fra Dagmar

Gullclutch fra H&M

Perlekjede med gull fra BikBok

Sko fra Stockholmsgruppen

Alt bortsett fra smykker og veske fås kjøpt hos Tatler i Bogstadveien, Oslo.

På modell Aurora (brunette):

Bluse med blomsterprint fra Ganni

Strikkegenser i krem fra Arnie Says

Blyantskjørt med splitt fra FWSS

“Hverdagskåpe” med sort og hvitt mønster fra Rich & Royal

Saueskinnskåpe fra Ravn

Lange øredobber med frynsedekor fra H&M

Alt bortsett fra smykker fås kjøpt hos Tatler i Bogstadveien, Oslo.

 

 

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.