Gravid soltilbeder

Solen er dessverre vår ferste fiende. Slik tar du var på sommerhuden under graviditeten.

Annonse. Artikkelen er laget i samarbeid med Skintech og Dermaceutic.

Selv om jeg elsker solen og varmen som skyller over Østlandet akkurat nå, så er jeg tvunget til å innse at jeg gjør meg best i skyggen denne sommeren. Graviditet og soltilbedelse er rett og slett en forferdelig dårlig kombinasjon.

Pigmentflekker har jeg alltid vært plaget av, med lys, rødlig og sensitiv hud. Men under graviditeten har irritasjonen i huden min nådd et helt nytt nivå. Soleksem har jeg tidligere vært spart for, men nå må jeg være ekstremt nøye med hvilke produkter jeg bruker på huden, og hvordan jeg oppfører meg i sommervarmen.

Skyggen er uten tvil min beste venn akkurat nå, og i tillegg har jeg måttet droppe å låne “vanlige” solkremer fra venner på stranda og heller gå for ordentlig proffe saker. Etter kun en halv time i solen med et standard dagligvaremerke blusset soleksemen opp da jeg var i LA i påsken. Og den roet seg ikke før jeg byttet til Sun Ceutic fra merket Dermaceutic. Skaden den gang var allerede skjedd, og resten av ferien i LA hadde jeg vablete og rød soleksem over hake, kinn og hals. Men siden det har jeg holdt meg til favorittkremen min – og hudplagene har uteblitt både i norsk tropevarme og spansk ultrasol. Forskjellen er så stor!

Nå prøver jeg å legge om vanene, og nyte strandtilværelsen under en parasoll eller solseng – godt beskyttet med SPF50 fra topp til tå. Det overraskende er at du faktisk blir ganske brun etter hvert uansett, men i stedet for en solbrent rødhet kommer gløden i stedet snikende sakte. Og holder seg bedre etterpå.

Så lounge-livet i varmen er ikke så verst, selv om man er 17 kilo tyngre og langt mer varme-sensitiv enn ellers. Et lite tips til dere som holder på å svette bort i varmen slik som meg: Skjær opp vannmelon-biter og frys de i et par timer før du tar de med under parasollen din. Den friskeste feriesnacksen jeg kan tenke meg i sommersolen.

Mine fem solvettregler for gravide:

  • Påfør solkrem så snart du kommer ut av dusjen om morgenen, og minst en halv time før du går ut i solen. Bruk alltid SPF 50 i ansikt og på bryst og hals.
  • Pakk med en veskevennlig reisestørrelse av favorittkremen din, og smør deg så ofte du bare husker (noe som jo kan være en utfordring for oss gravid-glemske).
  • Pass ekstra godt på den tynne huden på brystet og på skuldrene. Pigmentflekker og melasma kan komme over hele kroppen, og er ofte vanskelige å fjerne etterpå – selv med laser.
  • Bruk mye mer solkrem enn du tror du trenger. Smør deg godt og ofte, og bruk gravidkortet for alt det er verdt for å få snille venner eller kjæresten til å gi deg en god ryggmassasje samtidig. Vinn vinn!
  • Visste du at varmen også kan gi pigmentflekker?  Så kjøl deg ned i skyggen så godt du kan. Bad ofte og nyt iskald frukt og is under solparasollen med god samvittighet.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.