Guide: Vårens viktigste jakker

best-street-style-looks-at-new-york-fashion-week-springsummer-2014-16Dette er de fire viktigste jakkemodellene akkurat nå. Hva passer for deg ? Og hvor skal du kjøpe de? Finn din favoritt nå!

BOMBERJAKKEN

la-modella-mafia-Barbara-Martelo-in-a-Saint-Laurent-lips-bomber-jacket-2

Fashionistaen Barbara Martelo fra La Modella Mafia er ultratrendy og streetcool i en Saint Laurent bomberjakke.

Noe for deg? Dette er stilen for deg som har en avslappet hverdagsstil og ønsker en ny vårjakke som du kan bruke til det meste. Kombiner den med jeans som Barbara, eller sleng den over en romantisk sommerkjole for en avslappet og rocka stil. Denne jakken får du mye glede av i sommer!

Dette skal du se etter: Runde skuldre, kort liv, tynne silkestoffer, lekent trykk på ryggen med tegneserieaktige motiver.

Kjedebutikker du bør lete i: Bik Bok har fargerike mønstre og spennende print. Og Lindex har deilige ensfargede varianter av denne sporty jakken.

 

JEANSJAKKEN

PFW SS2014: Street Style Day 5En rocka denimjakke var en hit blant fashionistaene på vårens mange moteuker. Denne jakka har du sikkert allerede i skapet, men styr unna den trange, snuppekorte modellen. Velg en modell som stopper midt på hoften, og stjel gjerne kjærestens sin hvis du har mulighet!

 Noe for deg? Dette er den enkleste trenden å inkorporere i garderoben din. Mest sannsynlig har du allerede en jeansjakke hengende hjemme i skapet. Eller, enda bedre, kanskje du kan stjele kjærestens? For jakken skal gjerne være oversized og henge litt løst på kroppen. Fest stoffmerker (fra din lokale sybutikk) eller gamle brosjer på jakkeslag, og vips, så har du en ny, trendy vårjakke!

Dette skal du se etter: Store jeansjakker i blått, ikke alt for lys farge. Velg en jakke som stopper midt på hoften, og som har ermer som er store og brede nok til at du kan rulle de opp til albuene (vis litt hud for å ikke gjøre inntrykket for posete).

Kjedebutikker du skal lete i: Jeansavdelingen til H&M (sjekk gutteavdelingen!) er ditt valg nummer en.

 

DRAKTJAKKEN

PFW Backstage Balmain SS 2014 2

Drakten har fått en voldsom opptur denne sesongen. Tiden da jakkesett var noe kun for gamle tanter og frognerfruer, er for lengst forbi. Ta et hint fra Balmain og kombiner vårjakken din med et strutteskjørt i matchende farge eller mønster!

Noe for deg? Hvis du er på jakt etter en vårjakke som du kan bruke både på jobb og fest, er dette jakken for deg! En ultratrendy festjakke som får ekstra levetid som jobbantrekk kombinert med jeans eller et blyantskjørt.

Dette skal du se etter: Dressjakker, enten oversized i lette, luftige materialer, eller figursydde med innsvinget liv. Kombiner gjerne jakken med et belte i livet, som hos Balmain. Shorts og dressjakke i pastellfarger er en sikker vinner på årets sommerfester.

Kjedebutikker du skal lete i: Zara er uovertruffen på spenstige jakkesett med skjørt eller shorts kombinert med blazerjakker. Velg et sett i pastellfarger og blonder, og slå to motedøgnfluer i en smekk!

 

SOMMERSKINNJAKKEN

StyleMinimalism-Belstaff-SS14-002-1Bikerjakken holder stand som den rocka fashionistaens valg nummer en. Gå for en lys versjon i pudrede nyanser, som hos Belstaff.

Noe for deg? Bikerjakken er perfekt for deg som har Kate Moss som stilikon, og som trives best med en røff vri på sommermoten. Dette er jakken som gjør den lyse sommerkjolen kul, og som gir rebelsk kant til dressbukser eller vide shorts. Ikke rart at denne jakken holder stand sesong etter sesong. For bor det ikke egentlig en liten badgirl inne i de aller fleste av oss?

Dette skal du se etter: Pasteller (spesielt lys rosa og blått), hvitt og støvete gråtoner. En mykere, mer feminin versjon av bikerjakken får du ved å velge en versjon i semsket skinn, eller med blomsterprint.

Kjedebutikker du skal lete i: Vero Moda og Only har mange rimelige og trendy modeller, som denne som både er grå og semsket, og som jeg viste fram på God morgen Norge tidligere i dag:

Veromoda699ZalandoSemsket skinnjakke fra Vero Moda (kan kjøpes på Zalando), kr 699,-

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.