Har du hørt om Babymoon?

Et velfortjent friminutt midt i alle de hektiske forberedelsene før livet endrer seg for alltid. Hvorfor ikke dra på Babymoon?

Å bli foreldre for første gang snur livet på hodet for alle. Du er full av ustabile, hissige graviditetshormoner. Han er stressa og bekymret over fremtiden. Du drømmer om det perfekte barnerommet (som du ikke har plass til i toromsleiligheten din). Han har mareritt om alt som skal kjøpes inn. Sammen stresser dere over alt som skal endres, og hvordan livet skal bli når to plutselig blir til tre.

For vår del har det betydd et voldsomt oppussingsprosjekt, midt i fulltids jobbing og babyplanlegging for begge to. Og selvsagt skal vi gjøre alt selv. I følge min kjære blir det nemlig best da. Jeg begynner å bli usikker, etter tre måneder med murpuss i håret og flis i rumpa, kombinert med en stadig voksende mage og 30 plussgrader i skyggen. Men nå begynner vi endelig å nærme oss målet om å gjøre leiligheten om fra ett til to soverom, med større, lekkert kjøkken og en stue mer tilpasset et liv med en liten krabat. Jeg gleder meg til å vise dere det ferdige resultatet – forhåpentligvis snart!

Men uavhengig om du kombinerer graviditeten din med et ambisiøst jobbe- og oppussingsprosjekt eller ei, så byr ventetiden på mye stress, en liten del krangling og masse praktiske utfordringer. Og det kan være lett å miste seg selv litt i møte med alle utfordringene. Så hvorfor ikke prøve å rydde plass til et bittelite pusterom sånn rett før det store mirakelet skjer? Det har til og med et eget navn: Babymoon!

Ja, et aldri så lite ordspill på Honeymoon, hvor du og partneren din setter av tid til å slappe av, lade batteriene og bare være sammen før babyen kommer. Hvor god idé er ikke det? Jeg tente i hvert fall umiddelbart på tanken, og bestemte meg for å planlegge en aldri så liten Baby moon selv! Problemet er bare, det er ikke så lett å reise bort når man står til knærne i oppussing av hele leiligheten. Så hva gjør man?

Løsningen for meg og min kjære er at jeg reiser på en litt annerledes Babymoon – sammen med en venninne! Så får kjæresten leiligheten for seg selv til å sparkle, male, mure og pusse, og generelt gjøre alle de tingene som den lille jenta vår i magen strengt talt ikke bør være med på uansett.

Jeg får ladet batteriene og slappet av sammen med mini i magen under en parasoll, og han får fred og ro til å jobbe i sitt tempo. Jeg føler unektelig at jeg har trukket det lengste strået i denne dealen, men så slipper han også unna graviditetshormonene mine i fem dager, så jeg mistenker at han er strålende fornøyd med avtalen vår, han også.

Nå er det store spørsmålet, hvor skal vi dra? Det må være et sted som det er lett å fly til, som har sol og strand og høyt komfortnivå. Og hvor restaurant- og shoppingtilbudet er godt og variert. Hvor ville du dratt, hvis du skulle på (en litt annerledes) Babymoon?

Foto: Hanne Sagstuen

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.