Høstferie-tips: Nusfjord i Lofoten

Lyst på en langhelg-tur med hele familien? Vakre Nusfjord i Lofoten er det perfekte stedet for en magisk rorbuferie.

Pakk weekendbagen og sett deg på flyet til et lite stykke paradis i nord. Nusfjord er stedet for en familieferie som lader batteriene i vill og vakker natur. Med komfortable rorbuer med alt en småbarnsfamilie trenger, og det norske eventyrlandskapet rett utenfor den rødmalte døren, er dette et perfekt utgangspunkt for en energigivende miniferie.

Nusfjord ligger naturskjønt til 1 time fra Svolvær, med Leknes som nærmeste flyplass. Her finner du et fiskevær dedikert til kortreist og grønn turisme, med tilbud som havfiske, seiling og dykking for de opplevelseshungrige i familien.

Tidligere i høst, seks uker etter fødselen, satte vi selv kursen mot Nusfjord for en helgetur, og det var helt perfekt å kunne reise bort og slappe helt av – bare oss tre. Nusfjord byr på rorbuer perfekt for avslappende hyttekos, mektig natur for energigivende trilleturer, og styrkende og smakfull mat. Akkurat det vi trengte for å lade familiebatteriene. I tillegg har de en vedfyrt badestamp for naturskjønn spaopplevelse, og en velsmakende resturant perfekt for litt egentid med den lille skatten trygt ved siden av i barnevogn.

Drømmer du også om din helt egen rorbu, omgitt av majestetiske fjell, bølgende vann og måkeskrik? Da er det bare å sjekke inn i Nusfjord. Selv ble jeg overrasket over den høye standarden på innsiden av de små, søte rorbuene, som alle har blitt restaurert fra deres opprinnelige 1800- og tidlig 1900-talls form. Det kjennes virkelig som om du sjekker inn på din egen hytte, med alle standarder som en familie med en liten krabat trenger.

Produkter fra Molton Brown på sengene, behagelig varme i alle rom og en hytte som står på ben over vannet (slik at du sovner og våkner til bølgeskvulp og måkeskrik) ga en sliten småbarnsmamma en følelse av å være på spa i vakre Lofoten. Utsikten fra alle rom – inkludert soverommet – var heller ikke noe å klage på akkurat.

Og apropos utsikt: Karoline Restaurant må ha en av Norges flotteste utsikter? Vi nøt en deilig Bacalao-middag i stearinlysskinn, med lille mini sovende søtt ved siden av i vognen. Restauranten serverer også frokost til alle gjester, og resten av dagen kan du handle små fristelser i landhandleriet.

En helg i Lofoten var akkurat det vi trengte for å fylle opp energikontoen og samtidig skape minner for livet. Kanskje er det noe for din familie også? I så fall kan du sjekke ut stedet nærmere på Visit Norway sine sider.

Foto: Eder Zinho Alves, Canon Foto

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.