Møte med Zein Obagi

DSC_0022Glem ansiktsløftning: Zein Obagi lover ny, glødende og stram hud – kun ved hjelp av kremer! Er det rart noen av Hollywoods vakreste stjerner er på kundelista?

Hemmeligheten ligger i produkter som gir huden din en skikkelig “wokout”, og dermed får cellefornyelsen igang. Og nye celler, gir ny ungdommelig glød. På kundelisten i hans Beverly Hills-salong finnes navn som Jennifer Aniston, Sandra Bullock og Catherine Zeta Jones, som alle sverger til doktorens behandlingsregime av daglige kremer, peelinger og injeksjoner.

Obagis hudfornyingsserier, Obagi Nu-Derm og ZO Skin Health, er på den medisiske salgstoppen i USA. Og i fjor lanserte han det mildere alternativet ZO Medical, for oss som ikke har alvorlige hudproblemer, men kun ønsker hjelp med lettere plager som pigmentflekker, urenheter eller grov og slapp hud.

DSC_0018På anti-age-messen i sommer møtte jeg Dr Zein Obagi for å snakke om hudaldring og pigmentflekker (som faktisk oftest er det som gjør at du ser eldre ut tidlig). Han mener at vi stort sett ikke er flinke nok til å ta vare på huden vår, og at særlig vi skandinver må beskytte oss godt mot solen med høy solfaktor. Peeling er nøkkelen til en sunn og ung utstråling, mener hudlegenden, og det får vi ved å bruke kremer og renser med høy konsentrasjon av aktive virkestoffer som faktisk gjør en forskjell – ikke bare er deilige å smøre seg med.

Jeg har selv brukt Obagis kremer for å fjerne pigmentflekker, tørre linjer og ujevnheter i hudtonen etter gamle aknearr. I fjor høst gikk jeg på en tre måneder lang kur med hans ZO-produkter, og resultatene etterpå var slående! De første ukene var smertefulle på morgen og kveld, da henholdsvis Brightenex og Retamax skulle påføres (sammen med rensende pads som virkelig tok knekken på min hormonelle akne), men etter noen uker ble ansiktshuden vant til de sterke produktene, og smerten forsvant.

Etter noen dagers bruk begynte huden å kjennes stram og irritert, og etter omtrent en uke begynte jeg å flasse moderat rundt nese og munn. Jeg klødde også ganske mye i pannen. Den første perioden trenger du altså litt stålvilje og selvkontroll for å komme igjennom de daglige rutinene, men etter en liten stund gikk smerten over, og den litt røde og flassende huden ble snart byttet ut med frisk, jevn og strålende klar hud. Jeg merket også at porene på nese og kinn ble mindre!

Gjennom hele behandlingen kunne jeg fortsatt bruke sminke og være på tv, så det var ikke noen “Samantha fra Sex & Singelliv”-opplevelse for meg.

DSC_0019Ifølge Dr Obagi er det ingen snarveier til vakker hud, men til gjengjeld er den oppnåelig for de aller fleste av oss. Vi trenger bare rådgivning fra profesjonelle, de rette produktene og veldig høy solfaktor hver eneste dag. ZO-produktene forhandles kun hos hudleger og profesjonelle klinikker, nettopp fordi han mener at det er avgjørende å få rett medisinsk veiledning før og under kuren.

Etter en sommer hvor jeg har fulgt sånn ca halvparten av rådene hans, og vært litt for glad i å nyte varme solstråler, har jeg nok en gang små pigmentflekker i ansiktet. Derfor vurderer jeg nå å sette igang en ny behandling så fort finværet gir seg.

Ja, det gjør litt vondt først, men denne gangen vet jeg hva som venter i den andre enden av behandlingen, og det er mer enn motivasjon nok!

 

2 Comments

 • Reply December 11, 2017

  Sandra

  Hvor lenge flasset du når du gikk på Retamax? 🙂

  • Reply December 14, 2017

   Marianne Jemtegård

   Jeg flasset ikke sånn voldsomt, men huden var rimelig tørr og litt flakete i noen uker. Men det ble snart mye, mye bedre. Tar bare litt tid før huden venner seg til behandlingen. Men pass selvsagt på å få oppfølging av hudpleieren din hvis du går på en kur nå, Sandra.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.