Jeg skal ha Babyshower!

Jeg har bestemt meg: Jeg skal ha Babyshower, og jeg gleder meg skikkelig!

Jada, jeg vet at Babyshowers tradisjonelt sett skal komme som en “overraskelse” på den kommende mammaen. Men jeg velger en litt annen tilnærming til hele opplegget, og gjør det til noe jeg kan kose meg med sammen med noen av mine beste venner. For jeg elsker å lage fest, og en feiring av den spennende ventetiden og ikke minst den lille prinsessa i magen er noe av det koseligste jeg kan tenke meg å bruke tiden min på nå.

Babyshowers er et ganske nytt fenomen i Norge, men det eksploderer i popularitet. Takket være Hollywoodmammaer og Instagramkjendiser har rosa og blå ballongbuketter, gavebord med overdådige rosetter, bleiekaker og glamorøse rosehav blitt noe som også norske gravide drømmer om.

I begynnelsen av graviditeten var jeg ganske bestemt på at jeg ikke ville ha noen “shower”. At det var en tullete amerikansk tradisjon som kun handlet om overforbruk og vås. Men etter hvert som ventetiden har strukket ut, så har jeg tatt meg selv i å drømme mer og mer om en slik feiring allikevel. Det er noe innmari flott over å kunne dele gleden sin med de man holder aller mest av. Og feire den flotte og spennende tiden som graviditetsperioden er. Mest sannsynlig kommer denne ikke igjen – for min del i hvert fall – og jeg vil prøve å få så mye som mulig ut av hvert øyeblikk som mulig At over 70 prosent av graviditeten er unnagjort synes jeg er helt utrolig. Det går så alt for fort!

Men nå er spørsmålet: Hva skal man egentlig gjøre i en Babyshower? Jeg har satt dato, booket sted (på favoritt-uterestauranten min, siden vi pusser opp leiligheten nå), og funnet ballonger og en fantastisk kakebaker. Men alt annet gjenstår. Enn så lenge.

Så til alle mammaer der ute: Hva gjorde du på din Babyshower? Har du noen gode festtips til meg? Eller kanskje du har vært en supervenn og arrangert en kickass Babyshower selv? Da håper jeg du har noen gode tips på lager. For nå begynner vi planleggingen for fullt, og jeg trenger all den hjelpen jeg kan få.

To be continued …

Foto: Hanne Sagstuen

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.