Kjøp mindre, feir mer!

Hvorfor ikke bytte, leie eller gjenbruke i stedet for å kjøpe festkjolen din denne julen? Godt for lommeboken, klesskapet og miljøet!

I dag snakker jeg grønn festmote på God morgen Norge. For grønt synes jeg er den viktigste fargevalget denne festsesongen. Og da mener jeg ikke først og fremst den gressfriske, håpefulle fargetonen. Nei, jeg snakker grønt som i bærekraftig og miljøvennlig. For vet du at hver av oss i gjennomsnitt kaster 23 kilo klær i året? Og sjansen er stor for at i den søppelsekken så ligger det en og annen paljett-topp, frynsekjole eller glitterjakke som gjorde seg skikkelig godt på det ene julebordet for fem år siden, og som etter det har hengt trygt og godt bakerst i skapet.

Hos klesutleieren Fjong bugner det over av kjoler til enhver anledning. Nå kommer det også noen skatter fra klesskapet mitt på hengerne her.

Ofte er det ved innkjøp av festplagg at de største sjansene tas rent stilmessig. Dermed er det også der de fleste bomkjøpene melder seg. Og etter julebordsesongen fylles norske klesskap opp med festfristelser som rett og slett ikke frister så mye lenger, og som nå bare støver ned og tar opp plass. Så hvorfor ikke gi de nytt liv på dansegulvet sammen med noen andre denne festsesongen?

November er en perfekt tid til å arrangere klesbytte-kvelder men vennene dine, rydde i skapet og legge klær du ikke har brukt på noen år ut på Finn eller Tise, eller kanskje leie ut noen skatter hos tjenester som Fjong og Leieting.

Jeg gjør alt dette akkurat nå. Mye går ut på Finn eller samles til et klessalg jeg skal ha snart. Noen ekstra fine ting byttes i andre fine ting fra gode venner. Og så har jeg samlet sammen noen kjoler som jeg leverer til Fjong nå, som jeg håper kan skape nye minner for noen andre denne julen.

Paljetter og glitter er de mest populære kjolene hos Fjong nå som vi går inn i festsesongen. Ellers i året er lange pastellkjoler og blomsterprint en hit.

Som fersk småbarnsmamma er det begrenset hvor mange korte paljettkjoler og gulvslepende silkekjoler jeg trenger akkurat nå (her går det mer i trillevennlige gummisåle-sko og allværsjakke om dagen). Skapplass trenger jeg derimot stadig mer av. Allikevel kjenner jeg at jeg ikke er helt klar til å gi slipp på alle de glitrende skattene mine ennå. Da føles det godt å vite at de henger i et showroom og blir tatt godt vare på mellom sine turer ut på fest. Og at jeg kan plukke de opp igjen der når jeg er klar til å presse meg inn i paljettene mine igjen.

Titt igjennom klesskapet og se om du ikke kan finne noen glitrede godbiter som fortjener en ny runde på dansegulvet i år, du også, da vel!

 

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.