Min hudpleie

zoz

Endelig en hudpleie som imponerer! Disse kremene leverer resultater, raskt og effektivt! Etter seks uker på ZO Medical er jeg solgt.

I mange år jobbet jeg som skjønnhetsjournalist, og da testet jeg ut hundrevis av kremer, renser, masker og serum som alle skulle fjerne pigmentflekker, gi jevnere hudtone og ny glød og fasthet til huden. Vi har alle lest skryteteksten om den neste store vidunderkremen en million ganger. Men det eneste jeg har sittet igjen med etter noen uker med en ny kremkrukke på baderomshylla, er – i beste fall – en fuktighetsrik hud. I verste fall har jeg blitt irritert og rød av syrer som gjør mer skade enn nytte. Pigmentflekkene og arrene mine har aldri gått noen steder.

Men nå har jeg endelig funnet serien som fungerer for meg: ZO Medical, fra hudlegen Zein Obagi.

Hver morgen starter jeg med rens og eksfolierende pads, etterfulgt av kremen Brightenex, og om kvelden bruker jeg kremen Retamax, som inneholder markedets mest potente dose av retinol. Retinol regnes som den viktigste og sterkeste ingrediensen innen hudfornyelse og anti age, og selv om denne kuren prikker og svir litt i starten, er det absolutt verdt den lille smerten det medfører. No pain, no gain sier de jo, og i dette tilfellet er det virkelig sant!

Etter nå snart seks uker med denne kuren har jeg vært til tider ganske rød og flasset en del. Av og til har jeg holdt på å gi opp fordi svien som kommer idet man påfører padsene er så intens, men den gir seg fort – og etter noen uker er huden blitt vant til de sterke ingrediensene og reaksjonen har roet seg. Og viktigst av alt:  nå har de små, røde arrene etter tenåringsakne og ikke minst pigmentflekkene mine snart forsvunnet helt! Jeg har aldri sett så gode resultater av noe hudpleie.

Jeg har aldri før anbefalt noen kremer eller renser på denne måten, men når det fungerer så bra for meg, så vil jeg jo gjerne fortelle dere om det også! På seks uker er huden min blitt glattere, mykere, med mindre porer og nesten helt fri for pigmentflekker. Det flasser og svir litt underveis, men dette er absolutt verdt den midlertidige “påkjenningen”. For det går over! Huden flasser jo bare for å kvitte seg med den skadede huden, og det du sitter igjen med, er frisk, sunn og jevn hud.

Det eneste negative jeg har å si om disse produktene, er at de er ganske dyre (prisene varierer fra ca 500 opp til omlag 1700 per produkt). Men du trenger ikke kjøpe hele serien for å få en effekt. Snakk med en kosmetisk sykepleier om hva slags produkter som passer best for deg. Jeg fikk hjelp av Kari-Anne Eik på Teres Nobel til å sette sammen en serie som er helt riktig for meg.

Et siste tips: Hvis du velger å teste ut disse produktene, så husk at huden din blir mye mer lyssensitiv og utsatt for UV-stråling når de peeles slik. Pass derfor alltid å bruke solfaktor 50, også i vintermånedene.

 

 

6 Comments

 • Reply February 21, 2014

  Lene

  Gode produkter, bruker også zo medical 🙂

 • Reply September 17, 2014

  Elin

  Er du fremdeles like begeistret for kremene. Vurderer å starte på de men ser at innlegget ditt ikke helt ferskt. Fremdeles like imponert? Ønsker å teste ut Retamax, i første rekke mot pigmentering.

  • Reply September 18, 2014

   Marianne Jemtegård

   Hei Elin! Jeg legger ut en ny sak om Obagi i morgen. Check it out! Jeg vurderer faktisk å ta en ny runde med ZO-kremene Brightenex og Retamax nå, for å fjerne pigmentflekkene jeg greide å pådra meg i sommer. Dette er fortsatt virkelig de beste kremene jeg har prøvd!

 • Reply September 29, 2014

  Marianne

  Hei. Har de fuktighetskremer med så høy faktor eller bruker du den utenom?
  Lurer også på om det er en slags kur, eks etter så å så mange uker er man i den verste flasseperioden osv. Har brukt obagi 2 ganger, men måtte gi meg da de ble altfor sterke produkter for meg. Håper disse er bedre.

  Mvh
  Marianne

 • Reply March 18, 2015

  Trieu Hong Lam

  Hei !
  Jeg lurer på om du bruker de produktene daglig eller som en kur ? Jeg holder på to uker nå med Brigtenex om natt og Zo dagkrem med høy innhold av Retinol om dagen, bruker rens og solkrem som du har. Huden min er veldig rød og ser ikke fint ut enda. Bruker du solkrem innendørs og eller kun når du er ute.
  Kan du være så snill å svare meg på min email ( lamhongtrieu@gmail.com) ?
  Mvh,
  Trieu Hong Lam

 • Reply October 27, 2015

  sara

  hei;)
  Jeg lurer på om du bruker de produktene daglig etter den 6 uke kuren nå eller bare som en kur når du synes at huden trenger en ny runde ? Jeg har nettopp begynt med samme kur som deg men hudlegen min sa at jeg må bruke det i 8 uke.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.