Mine beste shapewear-tips

SLIM_CHIC_CULOTTE_STRING_HIGH_W CLSTHTiden da du trengte å skjemmes for Bridget Jones-trusa di er for lengst forbi. Vinterens fineste hold-in og shapewear er sexy og smart. Akkurat som deg, jo!

Det aller viktigste først: Shapewear og hold-in er ikke noe som magisk får deg til å gå ned to klesstørrelser fem minutter før julebordet. I stedet er det en uvurdelig hjelp for alle oss som liker trange kjoler, silketopper, delikate skjørt eller andre plagg som lett avslører mer enn vi ønsker å vise av både hud, valker, bh-stropper og trusekanter.

Med det rette undertøyet skaper du en strømlinjeformet, slank og stram silhuett, fri for skjemmende bulker og kanter. I tillegg hjelper det deg til en rankere, rettere holdning. Butikkene bugner over av oppstrammende undertøy, og aldri er utvalget større enn nå i disse julebordstider. Derfor har jeg laget en liten huskeliste med ting du bør merke seg før du går til innkjøp av din nye, oppstrammende bestevenn.

Ikke velg for liten størrelse

Er du en small, velger du str small også når det kommer til shapewear. Er du large skal du velge large. Å velge en hold-in truse i small når man er en large, er ikke snarveien til en slankere figur. Det er derimot snarveien til truseliv som ruller seg sammen til en ekstra bilring rundt magen, og lår som plutselig ser ut som to overstappa julepølser. Altså ingen god look. På noen.

Velg modell etter kroppsform

Er du atletisk bygd, men har lyst på et lite rumpeløft? Prøv en shapewear-truse med høyt liv og ekstra løft i baken. Er du en curvy dame med runde hofter og smalere midje? Velg en kjole eller “buksedress” med seler over skuldrene, slik at livet ikke krøller seg ned i løpet av kvelden. Det aller beste er å gå i en profesjonell undertøysbutikk og spørre om hjelp til å finne det undertøyet som passer deg aller best – i hvert fall første gangen.

Mål deg til rett bh-størrelse

De aller fleste kvinner tror at de har en større omkrets og en mindre koppstørrelse enn de egentlig har. Gå innom en undertøysbutikk og få hjelp til å bli målt skikkelig. En god bh løfter og former bysten din, noe som automatisk vil gi deg en slankere og mer kledelig silhuett.

Prøv tights med shape-effekt

Synes du det blir for klaustrofobisk med en hel korsettkjole eller -buksedress? Ikke noe problem, prøv en av de mange strømpebuksene og tightsene som nå finnes med en lett til medium hold in-effekt. De hindrer at trusekanten synes gjennom trange skjørt og kjoler, og hjelper til å holde magen på plass uten at det strammer alt for mye. Disse strømpebuksene er så behagelige at du lett kan bruke dem hver dag om du vil! Mine favoritter akkurat nå er Calvin Klein Ultra Fit strømpebukse i 80 denier. Disse brukte jeg hver dag i Paris, og de ga akkurat passe med hold uten å kjennes stramme eller ubehagelige.

Aldri mer bh-valker

Mange av oss er plaget med at huden buler ut under og over bh-en, noe som er ekstra synlig i trane topper eller tynne bluser. Trikset er å velge en tynn, hudfarget shapetopp under skjorten din. Toppen glatter ut underlaget, og skjuler i tillegg fargeforskjellene mellom bh og hud. Pierre Robert og Lindex har flere slike i salg akkurat nå.

SLIM_CHIC_CULOTTE_CLTLurer du på hva jeg viste fram på God morgen Norge i dag? Det kan du lese her! 

Foto: Oroblu

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.