Oppskrift: Favoritt falafel

IMG_7239Crispy, spicy og helt grønt. Hvem skulle trodd at det var så enkelt å gjenskape min favorittrett fra Paris-nabolaget Marais?

Mange av dere har bedt meg dele oppskrifter på bloggen. Og siden jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet, tenkte jeg “hvorfor ikke?”. Falafler ble jeg hektet på første gang jeg var på fotoshoot i vakre Marais i Paris. I det jødiske nabolaget ligger de små falafelsjappene tett i tett, og duften fra varme kikerter er helt uimotståelig på en varm sommerdag.

Etter litt testing og smaking med ulike ingredienser har jeg kommet fram til denne falafelmiksen som jeg synes er helt perfekt. Siden jeg lever etter “smak deg frem”-prinsippet på kjøkkenet er alle mål litt romslige i denne oppskriften. Prøv deg fram og kos deg med å smake deg fram til akkurat din favorittmiks. Med så mange gode, grønne ingredienser blir det aldri feil uansett.

Dette rekker til en stor porsjon med falafeldeig som holder seg godt i kjøleskapet et par dager. Stek opp litt ekstra og bruk de i salaten til lunsj, eller server de med speltlomper, spinat og guacamole til middag. Eller knask de akkurat slik som de er, varme rett fra stekepannen.

OPPSKRIFT:

Bland følgende ingredienser godt sammen til en deig i en mikser (jeg bruker Magimix):

To bokser kikerter (sil og rens dem under springen før de havner i blenderen)

To gulrøtter

En liten pakke frosne grønne erter

Saften av en halv sitron

En halv chili (eller en hel – hvis du liker det spicy som meg)

Hvitløk etter smak og behag

Litt salt

Noen kvaster frisk persille

Dobbelt så mye frisk koriander som persille

Tre spiseskjeer hvetemel

Et teskje bakepulver

Bland til en deig og smak til med spiskummin. Jeg liker smaken godt, så jeg tilsetter minst et par teskjeer av krydderet.

La deigen stå kaldt mens du klargjør grønnsaker, salat og evt dressing som du ønsker å servere falaflene sammen med.

Form små kuler av deigen med en spiseskje og slipp de ned i en glovarm stekepanne (jeg bruker kokosolje til steking). Klapp lett på kulene slik at de blir flate rundinger med ca 1 cm tykkelse. La de brunes godt på en side før du vender dem.

Voila! På null komma svisj har du dine egne vegetariske fristelser til lunsj eller middag.

Tips: Synes du blandingen blir for løs og “ramler fra hverandre” i stekepannen kan du tilsette litt mer mel. Stek en falafel først og prøv deg fram med konsistensen. Eksperimentering er jo tross alt halve moroa med å lage mat!

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.