Silkeskjerf i håret

Sommerens heteste og enkleste accessoir? Fargerike silkebånd i håret.

Instagram, blogger og magasinforsidene flommer over av bølgende boho-lokker, skarpe bob-frisyrer og fiskebensfletter – alle dekorert med blanke, vakre silkekjerf i glade sommerfarger. Ikke kastet deg på trenden ennå, sier du? Da er det bare å investere i et par flagrende følgesvenner først som sist – for dette blir garantert sommerens store favoritt.

Hvor enkelt og elegant er det ikke med et vakkert skjerf surret rundt hodet? Enklere enn dette blir det jo virkelig ikke. Gjenskap sommerens “knytehårbøyle”-trend med en forhøyning på topp ved å vri silkebåndet en, to eller tre ganger før du samler det i en knute i nakken. At de løse endene nå henger ned langs sidene gjør looken bare enda mer “tilfeldig” og stilfull.

Mange får sikkert syttitalls-assosiasjoner til denne stilen, og det er jo helt riktig. Men skjønnhetstriks blir jo ofte klassikere av en grunn – og denne stilen er et godt eksempel på “oldies, but goodies” når det kommer til hårstyling.

Skjerfet på modellen er ekstra langt og smalt, perfekt til både hårstyling og som belte, og kommer fra Noma Norge.

Et annet superenkelt stylingtriks for deg med god lengde på håret, er å flette inn silkebånd i en sideflette. Knyt det rundt hestehaleroten før du setter igang med flettingen, så holder det seg bedre på plass.

Skjerfet jeg har brukt her er også fra Noma Norge, som selges i motebutikker over hele landet.

Hårbånd er absolutt ikke forbeholdt de med Rapunzel-langt hår. En lekker og glansfull skulderlengde bli ekstra sommerlig og flott med silkebånd slik modellen min viser her. Velg et diamantkuttet skjerf som er bredere i midten og med lange, slanke ender for at skjerfet sitter bedre på plass.

Jeg synes at skjerfet blir ekstra retro-lekkert og sommerlig hvis du knyter det i en liten sløyfe slik jeg har gjort her:

I utgangspunktet er det lite forarbeid som skal til for å få silkebånd-looken til å fungere. Men noe bør du allikevel gjøre. For det verste som kan skje med silkebånd er at de sklir og dermed ødelegger den akk så “boho-tilfeldige” frisyren din. Det unngår du aller best ved å preppe det med saltvannsspray eller annen tekstturspray før du begynner stylingen. Det gir litt motstand i håret, noe de ultrablanke materialene trenger for å holder seg på plass time etter time. Dropp rettetangen og gå for naturlige strandbølger eller mer rufsete hår for aller best resultat.

Skjerfet jeg har brukt her er fra Echo Design , og selges også i motebutikker over hele landet.

Den enkleste kuren mot en “bad hair day”? Samle håret i en rufsete ball på toppen av hodet, og surr et vakkert silkeskjerf rundt. Vakker styling på 1,2,3!

Silkeskjerfet er diamantkuttet og fra Echo Design.

Enklere vei til sommerfølelse finnes knapt. Jeg håper at du har blitt inspirert til å inkludere noen fargede skjerf i sommer- og feriegarderoben din nå, du også.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.