SPF for hud og hår

IMG_9694Vet du hvor mye solkrem du egentlig skal bruke? Og husker du på å beskytte håret i ferien?

Hudlege Michael Zangani ga meg følgende tips før jeg reiste på ferie:

Smør deg ofte, og smør på langt mer enn du tror. Hver gang du påfører solkrem på kroppen skal du faktisk bruke så mye som mengden du kunne fylt i et shotglass!

Og for mange av oss burde jo det være et mål det er lett å huske i ferien…

Smører du på mindre enn det, har ikke solkremen beskyttelsesevnen til den faktoren som står på tuben. Og da spiller det jo liten rolle om man flotter seg med en hudvennlig SPF 50 på ansikt og bryst.

Jeg har pakket med meg mine favorittkremer fra Decleor, som jeg synes gir god beskyttelse og dufter godt uten å etterlate huden klissete. Men visste du at du også må tenke å beskyttelse for håret? Spesielt hvis du, som meg, farger, striper eller bleker det. Den skarpe solen kan nemlig både ødelegge fargen og skade håret. Men redningen er kun en liten sprayflaske unna!

Luksusmerket Alterna har noen riktig deilige solrodukter for håret, og to av disse har jeg tatt med på ferie: En solbeskyttende spray som jeg bruker både når jeg styler håret om morgenen, og med jevne mellomrom i løpet av dagen (den gir også ekstra glans til håret og dufter søtt). Produkt nummer to er en gjenoppbyggende og fuktighetsgivende hårkur spesielt for solskadet hår, som jeg påfører i håret etter hver dukkert i bassenget. Dermed får kuren virke mens jeg soler meg, noe som gjør at jeg har mykt og bløtt hår til vi skal ut på kvelden.

Og husk: hvis solkremtuben er med deg hjem i kofferten, så har du brukt for lite. More is more, spesielt når det kommer til SPF!

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.