Kort, trangt og kult. Er det mulig?

IMG_0862Liker du en åletrang, kurvklengende kjole? Eller synes du de er harry? Herve Legér-inspirerte kjoler kan være tricky, men disse stylingtipsene tar garantert en “skinny mini” fra not til hot.

Elsket og hatet i like heftige vendiger: De åletrange bandasjekjoene er et av moteverdenens mest schizofrene plagg. Det kan være både ultrasexy og ekstremt vulgært.
De rådyre bandasjekjolene fikk for alvor et imageproblem på 2000-tallet, da de ble alle fotballfruers favorittantrekk. Bare tanken på de innolja, oransje Barbiedukkene i rosa pølseskinnskjoler, nedlesset i gullsmykker og oversized solbriller, på vei til eller fra VIP-tribunene, kan få det til å gå kaldt neover ryggen på enhver fashinonista. Med feil styling blir dette kjoler som skriker “se på meg!”, og som vulgært dytter hele dessertbuffeten ned i halsen på alle som ser på. Og når det kommer til mote er det jo en kjent sak at “lite ofte er mer”. Man skal liksom ikke prøve for hardt når det kommer til å være sexy.
Samtidig er det lite som er så sexy som en kurvet kvinne i en figurnær kjole. Og noen av mine absolutte favorittkjoler i klesskapet mitt er enten fra Hervè Leger, eller seriøst inspirert av merket. Men ser vi på utviklingen til motehuset de siste årene har også de klassiske bandasjekjolene blitt mer trendrettede og spennende, med interessante skjæringer, detaljrik dekor og elememter som netting, brokade og juveldekor. Alexander Wang og Alexander McQueen er også gode eksempler på designhus som har dratt den kroppsnære kjolen i en mer moteriktig retning: vekk fra vulgære utrigninger og sjokkrosa rumpeløftkjoler til firguformende små kunstverk som fremhever feminine kurver.

IMG_0853

Her hjemme i Norge ser vi den samme utviklingen hos designeren Berit Hjelde, som tidligere var kjent for sine åletrange cocktailkjoler. Nå eksperimenterer hun mer med stil og form, legger til spennende detaljer og rocker opp den klassiske bandasjekjolen. Dette er en trend som fortsetter ut over våren og mot neste høst, og som gjør det lettere å se både stilbevisst og moteriktig ut i en kurvklengende minikjole.

 

Når det gjelder styling, så tenker jeg at “less is more”. Sleng en enkel dressjakke over skuldrene. Velg et enkelt armbånd eller hold deg unna smykkeskrinet helt totalt. En enkel clutch og noen høye, hudfargede pumps er alt du trenger for å skinne som en filmstjerne i disse kjolene. Lesser du på med for mye styling eller sminke blir fruktfatet ditt rett og slett litt for overlasset.

IMG_0861Og viktigst av alt: I en så sexy kjole er det aller viktigste accessoiret et stort smil. Hvis du har kurver: Vær stolt av dem! Dette er kjolen som virkelig får fram divaen i deg.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.