Velg jeans etter kroppstype

jeansSlik finner du jeansmodellen som passer perfekt for deg!

Jeans er plagget vi ikke kan leve uten, men for mange av oss er det et mareritt å prøve bukse etter bukse i prøverommet, uten å finne den som passer akkurat deg. Trikset er å kjenne kroppen din, og velge jeansmodell etter hva slags kroppstype du har. Og vet du forreste hvilken del av jeansene dine som har mest å si for rumpa di? Det er lommene!

Timeglass

Du har formfulle hofter og lår, en rund rumpe og smal midje. Du er Marilyn Monroe, ikke Kate Moss.  Ønsker du å fremstå slankere og vise formene dine fra sin beste side, bør du velge vekk såkalte «low rise» jeans. For hvis bukselinningen stopper midt på hoftene dine, skaper det lett bulker på dine kvinnelige former. Velg heller en jeansmodell med et moderat til høyt liv. Modeller med stretch følger formene dine fint, og selv om en såkalt «bootcut» er veldig flatterende, kan du godt også velge en trendy, smal modell – så lenge de ikke kutter noe av lengden på beina. For hvis du ønsker å fremstå høyere skal du for all del styre unna de tidsriktige jeansene som stopper rett før ankelen, og heller velge en beinlengde som faller over skoene dine.

Pæreform

Du har brede hofter og lår, men ofte smale legger og en slank overkropp. Brede hofter beyr ofte en sexy rumpe (hello, Kim Kardashian!), så gjør det meste ut av den med en modell som følger formene og ikke stopper før den når midjen din. Da unngår du  at buksa sklir nedover rumpa og eksponerer mer enn godt er, samtidig som du fremhever den smaleste delen på kroppen din: midjen! Understrek gjerne midjen med et fargesterkt og smalt belte. Velg gjerne bort de åletrange stretch-skinnyjeansene. Prøv heller bukser med såkalt «bootcut», noe som betyr at de er skåret for å ha plass til store sko. Den ekstra vippen ut med denimstoff nederst på beina balanserer perfekt hofter, lår og ankler, og skaper en slankere silhuett.

Eple

Du har runde former, uten markert midje. Hvis du ønsker å kle deg slankere, er det lurt å tenke at «det enkle er det beste», og velge rene linjer og mininalt med juggel på buksene dine. Mørker jeansvasker er mest kledelig hvis du vil fremstå slankere, og styr unna mønster og mye detaljer på lår. Velg heller rette linjer, og gjerne en av høstens supertrendy «boyfriend»-jeans i en rett modell. Disse skal se ut som om du har lånt buksene til kjæresten din. Medium høyde på livet er fint, men styr unna modellene med veldig høyt eller veldig lavt liv. Hvis du ønsker detaljer på jeansen, er det lurt å velge modeller som har mest dekor på nedre del av buksene. Husk at mer «action» på buksene dine lurer blikket til å tro at du er større enn du er. Rull gjerne opp boyfriend-jeansen din nederst, dette er veldig riktig akkurat nå!

Søyleform

Du er vant til å ruve et hode over alle andre, er høyreist og slank. Gjør det meste ut av dine lange lemmer med et par «straight leg jeans», det betyr at jeansen har rette ben. De lange linjene understreker det moren din har gitt deg av høyreiste gener, og siden beina dine er lange og slanke kan du også koste på deg både utsmykning, mønster og sterke farger på beina. Dette er jeanskroppen over noen, og du kan stort sett bruke det meste. Mange søyler ønsker seg mer rumpe, og det kan du jukse deg til ved å velge en jeansmodell med små lommer som er plassert ganske langt ned på rumpa, slik at den både fremstår større og blir «løftet». Detaljer som glidelåser, klaffer og knapper på baklommene gir også inntrykk av en stor, fast og sexy rumpe.

Petit

Du er liten og nett, og er ekstra fin i skinnyjeans med lavt liv. Hvis du ikke er redd for å fremstå ørlite grann større, er skinnyjeans med rufsete detaljer, som disse jeg har plukket ut fra Lindex, et supert valg. Hvis du har mer former, men korte ben, er det lurt å velge jeans med rette ben, ikke super-skinny jeans som fort kan gi «gulrotform» til underkroppen. Bootcut-modellen er også flatterende, men dropp syttitalls slengbuksene som blir for voldsomme til din figur. Og velg mørke jeans, som virker slankene. Det mest flatterende jeansmaterialet inneholder litt lycra for en stretch-effekt, men ikke så mye at de blir mer som tights og dermed ikke strammer opp rumpe og lår like godt som det tykke jeansstoffet ellers gjør. En miks med noen prosent lycra er aller best for petite jenter som  ønsker at buksene former seg etter kroppen, samtidig som denimstoffet gir et løft og strammer inn rumpe og lår.

Lommene – nøklene til en sexy rumpe!

Ønsker du deg sprettrumpe? Da bør du velge deg et par jeans med baklommer som sitter ganske tett sammen, og som er plassert ganske langt ned på rumpa.

Vil du ha større rumpe? Se etter jeans som har små baklommer, og velg gjerne detaljer som knapper, glidelåser eller lyse farger på lommene. Husk at lyse jeans i tillegg virker forstørrende, og mørke farger er forminskende.

Vil du ha mindre rumpe? Go big! Lommer med medium til stor størrelse, og som dekker mye av rumpa, gir illusjonen av en mindre rumpe. Men pass på: store lommer som sitter langt ned på rumpa, kan fort gi inntrykk av en lang og flat rumpe. Styr unna!

Synes du at du er for bred over baken? Styr unna lommer som er plassert veldig langt fra hverandre.

4 Comments

 • Reply February 10, 2015

  Berit

  Hei. Det lekre belte du hadde på deg på God Morgen Norge i dag, hvor har du kjøpt det? Lurer også på hvor man får tak i den Jeansen som hadde sleng med høyt liv? fikk ikke med meg merket på den. På forhånd takk for svar 🙂 Ha en fortsatt fin dag 🙂

  • Reply February 10, 2015

   Marianne Jemtegård

   Hei! Beltet er fra Hunkydory, og jeansen med sleng og høyt liv finner du på BikBok. Lykke til!

 • Reply February 10, 2015

  Hege

  Heisann, den shortsen du hadde på i dag hvilket merke er det?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.